Broederpad

   De broeders van Onze Lieve Vrouw van Lourdes

wandelingMeer dan een eeuw lang hebben kloosterlingen in Dongen gebouwd aan een betere samenleving met goed onderwijs, met zorg voor de zwakke en zieke medemens en met passie voor een rijk cultureel en sportief verenigingsleven. Het Broederpad is een historische wandelroute door Dongen die voert langs 22 plaatsen waar Broeders behorend tot de congregatie van Onze Lieve Vrouw van Lourdes, sinds 1892 hebben gewoond en gewerkt. In 2009 vertrokken de Broeders, na een verbintenis met Dongen van 117 jaar, naar een rusthuis in Eindhoven.
Het Broederpad is chronologisch in de tijd opgebouwd en kent een korte variant van 4 km en een route van 7 km. Onderweg treft u routebordjes en speciale Broeder-borden aan met daarop het verhaal plus unieke foto's van de Broeders. Op de borden staan ook QR-codes. Daarmee kunt u via een smartphone extra informatie over de Broeders verkrijgen. Download de route (klik hier) of ga naar de toeristische informatiepunten voor een folder.

   Gegidste wandelingen

Het Broederpad onder leiding van een gids wandelen? Dat kan natuurlijk ook!

Heemkundekring De Heerlyckheit Dongen organiseert maandelijks wandelingen. Een enthousiast verhaal en een kijkje op plaatsen waar je gemakkelijk aan voorbij gaat geeft zo een extra beleving.

De gids vertrekt op de laatste zondag van de maand van april tot en met oktober om 13.00 uur vanaf het Europaplein. Aanmelden is niet nodig. Deelname kost € 2,00 per persoon.

   Gidswandelingen voor groepen

Wandelingen voor groepen zijn het gehele jaar mogelijk. Minimaal aantal deelnemers per groep is acht, maximaal aantal 20. Voor meer informatie en het reserveren van groepswandelingen onder begeleiding van een gids kunt u contact opnemen met DE LOOIERIJ, via de knop GIDSWANDELINGEN hier onder of telefonisch (0162) 387194. U wordt altijd teruggebeld of gemaild. 

gidswandelingen

uitpunt

Groepsbezoekknop

Actueel

Museumkaart

 

Bent u in het bezit bent van een 'Museumkaart'; dan kunt u gratis museum
DE LOOIERIJ bezoeken.

Museumkaart2017

 

                         Museum DE LOOIERIJ, Kerkstraat 33, 5101 BB, Dongen, (0162) 38 71 94, info@delooierij.nl. 

                                                                                    Alle rechten voorbehouden © 2017

DANK AAN DE OPPERLOOIERS