Groepen

Gebruik onderstaand formulier als u een reservering wil maken of informatie wenst over de mogelijkheden binnen DE LOOIERIJ met betrekking tot arrangementen.

Nadat u het verstuurd heeft zullen wij trachten binnen twee werkdagen met u contact op te nemen.

reservering

Indien het niet lukt een bericht te sturen via het reserveringsformulier, maak dan gebruik van de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor groepen hebben we de volgende aanbiedingen:

Rondleidingen

Museum DE LOOIERIJ is bij uitstek geschikt om in groepsverband te bezoeken. We kennen een standaard aanbod rondleidingen, maar er is ook maatwerk mogelijk.

Als groep kunt u het museum bezoeken onder leiding van een deskundige gids. U kunt daarbij een keuze maken uit twee rondleidingen, een combinatie rondleiding en wandeling of alleen een wandeling.
Voor groepen van minimaal 10 personen bedraagt de basis toegangsprijs slechts € 4,00 per persoon.
Alle rondleidingen duren ongeveer een uur. Het maximum aantal deelnemers per gids is 20; echter een groep van maximaal 15 wordt aangeraden. Zijn er meer deelnemers dan wordt de groep opgesplitst. Naast de toegangsprijs bedraagt de bijdrage per gids € 25,00. De wandeling en het bezoek aan de toren kunnen ook worden geboekt zonder een bezoek aan het museum.
Aanvraag voor rondleidingen dienen minimaal 5 werkdagen vooraf aangemeld te worden.
Eens per maand (de tweede zondag van de maand om 14:00 uur) wordt er voor individule betalende bezoekers een gratis rondleiding georganiseerd. Hiervoor hoeft u zich vooraf niet aan te melden.

20160502Rondleiders 2

   De leerroute (R1)

Een ervaren gids neemt u mee door het museum, dat gehuisvest is een oude looierij uit 1890. U neemt een kijkje in het nathuis, de touwerij en op de droogzolder. De gids verhaalt u over de tijd van het ambachtelijk looien, een wezenlijk onderdeel van de Dongense samenleving in vorige eeuwen.

   Geschiedenis van Dongen (R2)

Op de bovenste etage van het museum is de exposite Van NUL tot NU. Uw gids zal u aan de hand van een tiental geëxposeerde thema's meenemen over deze expositie. Het landschap is bepalend geweest voor de vestiging van mensen in onze streken. In eerste instantie mensen die tijdelijk neerstreken, maar wel sporen achterlieten. Langs de Donge ontwikkelde zich een blijvende gemeenschap. De expositie verhaalt onder meer over de eerste kerk van Dongen, de heren van Dongen, het vervoer, de middelen van bestaan, de schilders van Dongen, de broeders en zusters en we eindigen in de huidige tijd.

   Wandeling: Looiherinneringen (R3)

We nemen u graag mee naar buiten voor een wandeling. In de directie omgeving van het museum valt veel te vertellen en te zien over het looiverleden van Dongen. Voor vragen en aanvragen kunt u gebruik maken van het aanvraagformulier reserveringen.

   Bezoek aan de toren van de Oude Kerk (R4)

In dezelfde straat waar het museum staat, bevindt zich de oudste kerk van Dongen. In de tweede kwart van de veertiende eeuw is men gestart met de bouw van deze kerk. Het eerste bakstenen kerkje met rieten dak in het dorp. Een korte wandeling door de kerkstraat brengt u bij het huidige gebouw wat bestaat uit de toren, een gedeelte waar nu nog gekerkt wordt en één van de weinige kerkruïnes van Nederland.

reservering

Na ontvangst nemen wij binnen twee werkdagen contact met u op.

 

Creatief met leer (voor volwassenen)

Wilt u niet alleen maar kijken en luisteren, dan heeft DE LOOIERIJ voor u het volgende aanbod aan creatieve activiteiten:

   Workshop bloempot beplakken

Onder leiding van één van onze medewerkers maakt u, onder het genot van een kopje koffie of thee, van een simpele bloempot en stukjes leer een geheel eigen ontwerp. U kunt daarbij uw fantasie de vrije loop laten en zult zien dat dit leidt tot zeer creatieve ontwerpen.

Crea Volwassen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Workshop spiegel beplakken

Onder leiding van één van onze medewerkers maakt u van een simpele spiegel en stukjes leer een geheel eigen ontwerp. Het resultaat zal u verbazen. Ook bij deze workshop is een kopje thee of koffie inbegrepen.

Beide workshops duren ongeveer 2 uur en kosten € 14,50 (per persoon, per workshop)

   NIEUW - Workshop tas maken

Maak een unieke tas in de zelf gekozen kleuren leer. Voor jezelf of als cadeau voor een ander. Geniet samen met anderen van deze bijzondere ervaring tijdens een 2,5 uur durende workshop.

Afmetingen: 30 x 35 cm; geschikt voor een A4-map.

Kosten inclusief consumptie; € 25,00, met extra vak; € 30,00. Maximaal 8 personen.

Crea Volwassen

Voor vragen en aanvragen kunt u gebruik maken van het aanvraagformulier reserveringen.

reservering

Na ontvangst nemen wij binnen twee werkdagen contact met u op.

Arrangementen op maat

ArrangementLooierijWij vinden het een uitdaging om voor onze groepen bezoekers een arrangement op maat samen te stellen, passend bij de samenstelling van de groep of de gelegenheid van het bezoek.
Zo kunt u eens een andere invulling geven aan een verjaardag, een familiedag, een verenigingsuitje, een bedrijfsuitje enzovoort.
Het kan daarbij gaan om een bezoek van enkele uren of zelfs een hele dag.
U kunt uw bezoek aan het museum combineren met een rondleiding of een wandeling, een creatieve activiteit, een lunch (geheel op maat samen te stellen), koffie/thee met speciaal voor
DE LOOIERIJ ontwikkeld gebak: Un Boomke. U zegt het maar....
En wat denkt u van een gezellige nazit met een drankje en eventueel een hapje na uw bezoek aan het museum. Even lekker bijpraten!
Wilt u een hele dag doorbrengen in Dongen? Dan regelen wij voor u een 'Dongens programma'.
U kunt uw bezoek aan het museum uitbreiden met een van de recreatieve mogelijkheden in Dongen bijv. een bezoek aan de IJzertijdboerderij, kinderspeeltuin Pukkemuk, een gezellig diner of een overnachting in hotel of Bed and Breakfast, een creatieve ochtend of middag bij De Twee Handjes enzovoorts. Er zijn ook diverse wandel- en fietsroutes in en rondom Dongen.
Wij kunnen u hiervoor tips geven en vaak contacten voor u leggen.

Wilt u informatie of wilt u overleggen over een arrangement? Neem dan contact op met onze coördinator groepsbezoeken. Het liefst via onderstaand aanvraagformulier reserveringen. U wordt op korte termijn gebeld voor overleg of wij leggen per email contact met u.

reservering

Na ontvangst nemen wij binnen twee werkdagen contact met u op.

Kinderen

Kinderen1In DE LOOIERIJ zijn kinderen van harte welkom en is het voor kinderen van alle leeftijden erg leuk.

Kinderen vanaf 10 jaar, die als individuele bezoeker komen (onder begeleiding van een volwassene), kunnen een grote speurtocht ondernemen. Je krijgt een werkboek en een echt diploma Looigezel. De kosten bedragen € 5,50 (exclusief entree).

Voor groepen kinderen of voor kinderen die met volwassenen meekomen tijdens een groepsbezoek hebben wij twee mogelijkheden:

   Kwiert creatief

Je maakt je eigen leren herinnering, bezoekt het museum en krijgt een glas ranja.
Kosten: € 8,00 (excl. entree museum): vanaf 10 jaar en maximaal 12 kinderen.

   Kwiert actief

Speurtocht voor kinderen vanaf 10 jaar, plus werkboek en diploma 'leergezel' en je krijgt een glas ranja. De prijs is €5,50 exclusief entree.

   Kwiert actief en creatief

Je maakt je eigen leren herinnering, maakt een speurtocht door het museum (inclusief diploma Looigezel) en krijgt een glas ranja.
Kosten € 12,50 (excl. entree museum): vanaf 10 jaar en maximaal 12 kinderen.


   Kinderfeest

Kinderen2Voor kinderen die iets te vieren hebben bieden wij de entree voor het museum, een feesttaart, consumptie en een verrassing voor de jarige. € 8,50 per kind. (Bestemd voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Maximale groepsgrootte 12 kinderen).

Wil je meer, dan kun je de basis uitbreiden met één of meer van de volgende activiteiten:

  • Rondleiding door het museum € 20,00 per groep.
  • Creatief met leer (2 uur) € 8,00  p.p.
  • Speurtocht 'Leerroute' incl. diploma Looigezel € 5,50 p.p.

(voor deze activiteit moet er minimaal 1 volwassene meekomen als begeleider).

Kinderfeesten kunnen ook als maatwerk worden afgenomen. Voor vragen en aanvragen kunt u gebruik maken van het aanvraagformulier reserveringen.

reservering

Na ontvangst nemen wij binnen twee werkdagen contact met u op.

Groepsbezoekknop

Actueel

Museumkaart

 

Bent u in het bezit bent van een 'Museumkaart'; dan kunt u gratis museum
DE LOOIERIJ bezoeken.

Museumkaart2017

 

                         Museum DE LOOIERIJ, Kerkstraat 33, 5101 BB, Dongen, (0162) 38 71 94, info@delooierij.nl. 

                                                                                    Alle rechten voorbehouden © 2017

DANK AAN DE OPPERLOOIERS