Instaprondleiding zondag 12 februari 14.00 uur

Museum de Looierij maakt zich op voor een nieuwe serie Instaprondleidingen in 2023. Op zondag 12 februari kunt u aansluiten bij de eerste rondleiding van dit jaar. Een enthousiaste gids neemt u mee door het museum. Tijdens de rondleiding ziet en hoort u alles over de tijd van het ambachtelijk looien, ooit een wezenlijk onderdeel van de Dongense samenleving.

Het museum zelf is gehuisvest in een oude looierij uit 1890. Na de rondleiding heeft u een indruk gekregen van het looiproces, zoals de werkzaamheden in een nathuis, een touwerij en een droogzolder. Allemaal stappen die het product leer zo mooi, duurzaam en veelzijdig maken.

De rondleiding start om 14.00 uur en duurt een uur. Aanmelden is niet nodig.  Deelname is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs van het museum.

Zoekt u meer verdieping of een uitje met familie of collega’s? Boek dan een groepsrondleiding.

Meer informatie, kosten en reserveren kan via telefoonnummer 06-49 28 02 54 of via het reserveringsformulier op de website.

Het museum is gevestigd in:
Kerkstaat 33 5101 BB
Dongen – 0162-387194
info@delooierij.nl