Instaprondleiding ‘Van Nul tot Nu’ in Museum De Looierij op zondag 2 april om 14:00 uur

De eerste week van april is het Museumweek. Dan zijn er bijzondere activiteiten in de musea en mag u deze week voor één keer uw – anders altijd persoonsgebonden – Museumkaart uitlenen. Ook Museum De Looierij doet hier aan mee en organiseert op zondag 2 april om 14:00 uur een gratis instaprondleiding voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Dongen. Dit keer staat niet het leerlooien centraal maar de expositie ‘Van Nul tot Nu’.

Op deze rondleiding hoort en ziet u bijvoorbeeld welke invloed het landschap en de ligging aan een belangrijke handelsweg heeft gehad op de vorming van Dongen en wat de impact was van de Tachtigjarige Oorlog en het Rampjaar. Waarom kwamen er bekende schilders naar Dongen toe, wat was Exota ook al weer en waarom heeft Dongen nog steeds zo’n bloeiend verenigingsleven?

U beleeft het tijdens deze rondleiding in Museum De Looierij op 2 zondag 2 april om 14:00 uur. Aanmelden is niet nodig. De rondleiding is gratis. U heeft alleen een entreekaartje voor het museum te kopen, of uw Museumkaart te laten zien. Dit mag deze week dus ook die van uw buurman, oma of kleindochter zijn.

Het museum is gevestigd in:
Kerkstaat 33 5101 BB
Dongen – 0162-387194
info@delooierij.nl