Activiteiten in Museum De Looierij! – Jong en oud zijn welkom in de zomervakantie.

Knutselen

Op woensdag 14 augustus is er in het Museum De Looierij, een knutselmiddag voor basisschoolkinderen. De middag staat in het teken van Indianen. Met behulp van enthousiaste aterliermedewerkers van het Museum, ga je een ‘indianenhoofdtooi’ maken. En….neem gerust je broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes en vriendjes mee. Maar het belangrijkste is, dat je ook iemand meeneemt die nog een extra helpend handje toesteekt.

Tussen 14.00 en 16.00 uur is er een vrije inloop.
De kosten zijn 3,00 euro.

Kindertour

Een andere activiteit is de ‘Kindertour’. Met behulp van een interactieve audiotour lopen de kinderen door het museum, krijgen ze uitleg, worden er spelletjes gedaan en bovendien kunnen zij nog wat creatieve dingen maken. Op een speelse manier leren ze ontdekken wat leer is. De tour is met name voor kinderen van 7 t/m 13 jaar en duurt 45 minuten.
De tour is gratis.

Expositie

Een andere mooie activiteit voor de zomervakantie, is het bezoeken van de expositie ‘Natuurlijk verbonden’. Centraal in deze expositie, staat het werk van Conny Mahieu en Klaas Hofman. Beide kunstenaars zijn niet alleen aan elkaar verbonden maar ook in hun liefde voor de natuur. De expositie is een ode aan Klaas en aan hun leven samen. Je ziet hun schilderijen maar ook de beelden van Conny welke zich kenmerken door natuurlijke vormen.

 

Wanneer te zien?

De Kindertour, de expositie en het Museum zijn te bezoeken van woensdag t/m zondag gedurende de openingstijden van 13.00-17.00 uur.