Activiteiten in Museum De Looierij!

Jong en oud zijn welkom in de  voorjaarsvakantie. Op donderdag 15 februari is er in het Museum De Looierij, een knutselmiddag voor kinderen.  De middag staat in het teken van ‘maskers’.  Met behulp van stukjes leer kunnen de kinderen het masker versieren en het zo kleurrijk of fantasievol maken als ze willen. Tussen 13.30 en 15.30 uur is er een vrije inloop. Wel graag iemand meenemen, die kan helpen. De kosten zijn 2,50 euro.

 

Kindertour

Een andere activiteit is de ‘Kindertour’. Met behulp van een interactieve audiotour lopen de kinderen door het museum, krijgen ze uitleg, worden er spelletjes gedaan en bovendien kunnen zij nog wat creatieve dingen maken. Op een speelse manier leren ze ontdekken wat leer is. De tour is met name voor kinderen van 7 t/m 13 jaar en duurt 45 minuten. De tour is gratis.

 

Wisseltentoonstelling

Een andere mooie activiteit voor de kerstvakantie, is het bezoeken van de wisseltentoonstelling ‘Belle Esposito’. In deze inspirerende tentoonstelling maak je kennis met twee kunstenaars, Carla van Belle en Patrizia Esposito. Beide kunstenaars hebben een gemeenschappelijk raakpunt, namelijk ‘het werken met leer’. Patrizia maakt leren maskers en Carla werkt met ecoprinten op leer. Het heeft dan ook geresulteerd in een bezienswaardige tentoonstelling met indrukken van kunstig leer. De tentoonstelling is gratis te bekijken.

 

Wanneer te zien?

De Kindertour, de tentoonstelling en het Museum zijn te bezoeken van woensdag t/m zondag gedurende de openingstijden van 13.00-17.00 uur.

 

Waar?

Het Museum De Looierij is gevestigd in:
Kerkstraat 33
50101 BB Dongen