Toegankelijkheid

Museum DE LOOIERIJ is toegankelijk voor mensen met een rolstoel.

Er is een lift (75 x 127 cm), een invalidentoilet, een rollator en een rolstoel aanwezig.

Lezen en luisteren via QR-codes

Op diverse plaatsen in het museum tref je QR codes aan. Met deze QR codes kun je als bezoeker met je eigen smartphone of tablet extra informatie ophalen. Je dient wel een QR en PDF-reader op je smartphone of tablet te hebben geïnstalleerd.
Afhankelijk van de QR code kan de inhoud gesproken of geschreven tekst zijn.
QR codes zijn te vinden op de luisterpunten van de audioguide (blauwe bordjes in het museum). Met het uitlezen van deze QR code kun je de tekst lezen, die je met de audioguide kan beluisteren. Ook in de tentoonstelling ‘Van NUL tot NU’ zie je afbeeldingen met QR-codes aan de muur hangen. Hiermee kun je als bezoeker extra informatie opzoeken van de getoonde canons.

De informatie bestaat uit teksten, geluids- of videofragmenten.

Doordat het museum gratis WiFi heeft (DeLooierijEXPO), kun je met je vertrouwde apparaat, zonder extra kosten, genieten van nog meer … DE LOOIERIJ.

Bij de receptie kun je gelamineerde kaarten ontvangen met QR codes als je met je eigen smartphone de teksten van de audioguiide in het Engels wil lezen.

Audioguide

Sinds eind 2011 is de leerroute een gegeven in Museum DE LOOIERIJ in Dongen. Al duizenden bezoekers hebben het museum aan de Kerkstraat bezocht en de geschiedenis van het kuiplooien in de Brabantse gemeente tot zich kunnen nemen.

Om de individuele bezoeker beter te kunnen bedienen heeft DE LOOIERIJ een audiotour over de leerroute. Op 14 plekken in het museum kun je met behulp van een luisterapparaatje, de Podcatcher, de verhalen ophalen over het leerlooien, het leven van looiers en de geschiedenis van het looien in Dongen. De totale duur van de audiotour is ruim 70 minuten, maar als gast kun je uiteraard zelf een selectie maken uit de verhalen. De audiotour is te beluisteren in zowel het Nederlands als het Engels. Ook staat op de planning om nog een speciale audiotour te ontwikkelen voor kinderen

Wifi

Museum DE LOOIERIJ heeft een WiFi Hotspot (deLooierijExpo), waarmee je gratis de aanwezige QR-codes kunt uitlezen.

Pinnen

Naast contante betaling kun je in DE LOOIERIJ ook afrekenen met je pinpas, creditcard en Apple Pay.

anwb-gastvrij-plus-logo

ANWB Gastvrij Plus

Museum DE LOOIERIJ is aangesloten bij ANWB Gastvrij Plus.

Bij een ANWB Gastvrij Pluspunt kun je uitpuffen onder het genot van iets lekkers, voordat je je tocht vervolgt. We zijn het gehele jaar geopend op woensdag-, donderdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13:00 – 17:00 uur. Tijdens deze openingstijden kun je:

✓ Een kaart van de omgeving inzien
✓ Je band plakken of oppompen (plaksetje en pomp aanwezig)
✓ Een pleister plakken (EHBO-set aanwezig)
✓ Schuilen voor de regen
✓ Even naar het toilet
✓ Je e-bikeaccu opladen

Nieuwsbrief museum de Looierij

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

© De Looierij 2023