Expositie én Muziek in Museum De Looierij

Geniet van een bijzondere combinatie!

 

Expositie ‘Natuurlijk verbonden’

Van 20 april tot en met 13 oktober staat het werk van Conny Mahieu en Klaas Hofman centraal in Museum De Looierij. Een bijzondere gebeurtenis. Beide kunstenaars zijn verbonden aan elkaar én in de liefde voor de natuur.   De expositie is dan ook een ode aan Klaas en aan hun leven samen.

 

Kunstenaars

Klaas Hofman (1949-2023) schreef veel gedichten en is later ook gaan schilderen. Hij werkte vanuit zijn gevoel met verf en paletmes en zijn titels zijn poëtisch. Hij had een totaal eigen manier van werken, wat hem zo bijzonder maakte.

De expositie laat een overzicht zien van zijn werk. De schilderijen en beelden van Conny Mahieu kenmerken zich door natuurlijke vormen. Zij gebruikt daarvoor vormen rechtstreeks uit de natuur. Haar leven is, verbonden zijn met de natuur. Van Conny zijn schilderijen en werken in keramiek en hout te zien.

 

Muzikale middag

Conny en Klaas deden veel met muziek, beweging en zingen. Hun motto was: “samen zingen met anderen, dan ontstaat er iets moois”. Op zondag 21 april wordt de exposite dan ook muzikaal omlijst door ‘Black Coffee’.

Onze kunstenaar Conny, maakt deel uit van dit muzikaal trio. Zij spelen nummers van o.a. de Beatles, Crosby, Stills, Nash & Young en REM.

Het optreden begint om 14.30 uur.

 

Zien

De expositie is gratis te zien tijdens de openingstijden van het Museum. Deze zijn van woensdag t/m zondag van 13.00 – 17.00 uur. Het Museum is gevestigd in Kerkstraat 33 in Dongen.