Wandelingen

In combinatie met een groepsbezoek aan museum DE LOOIERIJ is het mogelijk om een aantal (historische) wandelingen te maken door Dongen. Klik hier

Naast de wandelingen die het museum organiseert zijn er nog gidswandelingen door Dongen (informatie bij De Cammeleur, RBT De Langstraat), die georganiseerd worden door de gemeente en een wandeling die is georganiseerd door de heemkundekring "De Heerlyckheit" langs de geschiedenis van de Broeders van Onze Lieve Vrouwe van Lourdes.

BROEDERPAD

   De broeders van Onze Lieve Vrouw van Lourdes

broederpadMeer dan een eeuw lang hebben kloosterlingen in Dongen gebouwd aan een betere samenleving met goed onderwijs, met zorg voor de zwakke en zieke medemens en met passie voor een rijk cultureel en sportief verenigingsleven. Het Broederpad is een historische wandelroute door Dongen die voert langs 22 plaatsen waar Broeders behorend tot de congregatie van Onze Lieve Vrouw van Lourdes, sinds 1892 hebben gewoond en gewerkt. In 2009 vertrokken de Broeders, na een verbintenis met Dongen van 117 jaar, naar een rusthuis in Eindhoven.
Het Broederpad is chronologisch in de tijd opgebouwd en kent een korte variant van 4 km en een route van 7 km. Onderweg treft u routebordjes en speciale Broeder-borden aan met daarop het verhaal plus unieke foto's van de Broeders. Op de borden staan ook QR-codes. Daarmee kunt u via een smartphone extra informatie over de Broeders verkrijgen. Of ga naar het museumcafé of het toeristische informatiepunt in De Cammeleur voor een folder.

   Gegidste wandelingen

Het Broederpad onder leiding van een gids wandelen? Dat kan natuurlijk ook!

Heemkundekring De Heerlyckheit Dongen organiseert maandelijks wandelingen. Een enthousiast verhaal en een kijkje op plaatsen waar je gemakkelijk aan voorbij gaat geeft zo een extra beleving.

De gids vertrekt om 13.00 uur vanaf het Europaplein. Aanmelden is niet nodig. Deelname kost € 2,00 per persoon. De actuele datums kunt u vinden op de website van de heemkundekring de Heerlyckheit Dongen

RBT logo

 

Groepsbezoekknoptel

vrijwilligerskl

Actueel

Museumkaart

Bent u in het bezit bent van een 'Museumkaart'; dan kunt u gratis museum
DE LOOIERIJ bezoeken.

 

Museumkaart2017

 

instagramg  facebookg  twitterg

Museum DE LOOIERIJ, Kerkstraat 33, 5101 BB, Dongen, (0162) 38 71 94, info@delooierij.nl.

Alle rechten voorbehouden © 2020

DANK AAN DE OPPERLOOIERS