Groepen

Gebruik onderstaande e-maillink als u een reservering wil maken of informatie wenst over de mogelijkheden binnen DE LOOIERIJ met betrekking tot arrangementen.

Nadat u het verstuurd heeft zullen wij trachten binnen vijf werkdagen met u contact op te nemen.

Geef s.v.p. in uw reservering aan met hoeveel mensen u ons museum wil bezoeken, op welke datum en hoe laat. Vergeet ook niet uw contactgegevens.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Rondleidingen

Museum DE LOOIERIJ is bij uitstek geschikt om in groepsverband te bezoeken. 

Alle rondleidingen duren ongeveer een uur.

Rondleidingen zijn mogelijk tot 10 personen. (Buiten Corona-periode 15 personen)  Zijn er meer deelnemers dan wordt de groep opgesplitst. De rondleidingen volgen een chronologische route door het museum. Hiervoor is het nodig dat er minimaal een half uur tussen de start van verschillende groepen zit.

Naast de toegangsprijs bedraagt de bijdrage per gids € 30,00.

De wandeling en het bezoek aan de toren kunnen ook worden geboekt zonder een bezoek aan het museum.

Aanvraag voor rondleidingen dienen minimaal een week vooraf aangemeld te worden.

Regelmatig wordt er voor individuele betalende bezoekers een gratis rondleiding georganiseerd op een zondag om 14:00 uur. Hiervoor hoeft u zich vooraf niet aan te melden. Deze rondleidingen worden in de pers en op deze site aangekondigd.

Wilt u iets bijzonders of maatwerk in combinatie met een rondleiding? We denken graag met u mee. Neem contact met ons op. (klik hier)

Rondleiding

   De leerroute (R1)

Een ervaren gids neemt u mee door het museum dat gehuisvest is een oude looierij uit 1890. U neemt een kijkje in het nathuis, de touwerij en op de droogzolder. De gids verhaalt u over de tijd van het ambachtelijk looien, een wezenlijk onderdeel van de Dongense samenleving in vorige eeuwen.

   Geschiedenis van Dongen (R2)

Op de bovenste etage van het museum is de exposite Van NUL tot NU. Uw gids zal u aan de hand van een tiental geëxposeerde thema's meenemen over deze expositie. Het landschap is bepalend geweest voor de vestiging van mensen in onze streken. In eerste instantie mensen die tijdelijk neerstreken, maar wel sporen achterlieten. Langs de Donge ontwikkelde zich een blijvende gemeenschap. De expositie verhaalt onder meer over de eerste kerk van Dongen, de heren van Dongen, het vervoer, de middelen van bestaan, de schilders van Dongen, de broeders en zusters en we eindigen in de huidige tijd.

   Wandeling: Looiherinneringen (R3)

We nemen u graag mee naar buiten voor een wandeling. In de directie omgeving van het museum valt veel te vertellen en te zien over het looiverleden van Dongen. Voor vragen en aanvragen kunt u gebruik maken van het aanvraagformulier reserveringen.

   Bezoek aan de toren van de Oude Kerk (R4)

In dezelfde straat waar het museum staat bevindt zich de oudste kerk van Dongen. In de tweede kwart van de veertiende eeuw is men gestart met de bouw van deze kerk. Het eerste bakstenen kerkje met rieten dak in het dorp. Een korte wandeling door de Kerkstraat brengt u bij het huidige gebouw wat bestaat uit de toren, een gedeelte waar nu nog gekerkt wordt en één van de weinige kerkruïnes van Nederland.

reservering

Na ontvangst nemen wij binnen twee werkdagen contact met u op.

 

Creatief met leer voor volwassenen

Wilt u niet alleen maar kijken en luisteren, dan heeft DE LOOIERIJ voor u het volgende aanbod aan creatieve activiteiten:

   Workshops € 30,00 p.p.

Onder leiding van onze medewerkers maakt u 1 van de volgende creaties. U kunt daarbij uw fantasie de vrije loop laten en zult zien dat dit leidt tot zeer creatieve ontwerpen.

U kunt kiezen uit de volgende ontwerpen, minimaal 4 personen.

  • Deurstopper maken
  • Tablet tas maken 30 x 23 cm
  • Kussenhoes 40 x 40 cm

Crea Volwassen

Crea Volwassen

    Workshops € 40,00 p.p.

Onder leiding van onze medewerkers maakt u een unieke tas
Er is ook een speciale mannenworkshop waarbij een sloof wordt gemaakt 

De workshop duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur, minimaal 4 personen.

Crea Volwassen

Voor vragen en aanvragen kunt u gebruik maken van het aanvraagformulier reserveringen.

reservering

Na ontvangst nemen wij binnen twee werkdagen contact met u op.

Arrangementen op maat

ArrangementLooierijWij vinden het een uitdaging om voor onze groepen bezoekers een arrangement op maat samen te stellen, passend bij de samenstelling van de groep of de gelegenheid van het bezoek.
Zo kunt u eens een andere invulling geven aan een verjaardag, een familiedag, een verenigingsuitje, een bedrijfsuitje enzovoort. We willen u er op attent maken dat zaken zoals bijvoorbeeld een lunch of gebak wel 3 dagen van te voren door u besteld moeten worden.

Het kan daarbij gaan om een bezoek van enkele uren of zelfs een hele dag.

U kunt uw bezoek aan het museum combineren met een rondleiding of een wandeling, een creatieve activiteit, een lunch (geheel op maat samen te stellen), koffie/thee met speciaal voor
DE LOOIERIJ ontwikkeld gebak: Un Boomke. U zegt het maar....
En wat denkt u van een gezellige nazit met een drankje en eventueel een hapje na uw bezoek aan het museum. Even lekker bijpraten!
Wilt u een hele dag doorbrengen in Dongen? Dan regelen wij voor u een 'Dongens programma'.
U kunt uw bezoek aan het museum uitbreiden met een van de recreatieve mogelijkheden in Dongen bijv. een bezoek aan de IJzertijdboerderij, kinderspeeltuin Pukkemuk, een gezellig diner of een overnachting in hotel of Bed and Breakfast, een creatieve ochtend of middag bij De Twee Handjes enzovoorts. Er zijn ook diverse wandel- en fietsroutes in en rondom Dongen.
Wij kunnen u hiervoor tips geven en vaak contacten voor u leggen.

Wilt u informatie of wilt u overleggen over een arrangement? Neem dan contact op met onze coördinator groepsbezoeken. Het liefst via onderstaand aanvraagformulier reserveringen. U wordt op korte termijn gebeld voor overleg of wij leggen per email contact met u.

reservering

Na ontvangst nemen wij binnen twee werkdagen contact met u op.

Kinderen

Kinderen1In DE LOOIERIJ zijn kinderen van harte welkom en is het voor kinderen van alle leeftijden erg leuk.

Voor kinderen is een leuk doe-boekje samengesteld. In dit boekje staan wat kleuropdrachten voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Het is te koop aan de balie voor € 1,75.

Kinderen vanaf 10 jaar, die als individuele bezoeker komen (onder begeleiding van een volwassene), kunnen een grote speurtocht ondernemen. Je krijgt een werkboek en een echt diploma Looigezel. De kosten bedragen € 6,00 (exclusief entree).

Voor groepen kinderen of voor kinderen die met volwassenen meekomen tijdens een groepsbezoek hebben wij diverse mogelijkheden:

   Kwiert actief

Speurtocht voor kinderen vanaf 10 jaar, plus werkboek en diploma 'leergezel' en je krijgt een glas ranja. Prijs p.p.: € 6,00 (excl. entree museum) vanaf 10 jaar, minimaal 6.

   Kwiert creatief

Kinderen kunnen deelnemen aan deze workshop. Er is een keuze uit het maken van een armbandje, tasje, beursje of place-mat. Onder leiding van onze medewerkers kun je een uur creatief bezig zijn, met als resultaat een zelfgemaakte ‘leer’ herinnering. De kinderen krijgen een glaasje ranja.

Prijs p.p. € 8,00 (excl. entree museum) vanaf 6 jaar, minimaal 6.

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

reservering

Na ontvangst nemen wij binnen twee werkdagen contact met u op.

Groepsbezoekknoptel

vrijwilligerskl

Actueel

Museumkaart

Bent u in het bezit bent van een 'Museumkaart'; dan kunt u gratis museum
DE LOOIERIJ bezoeken.

 

Museumkaart2017

 

instagramg  facebookg  twitterg

Museum DE LOOIERIJ, Kerkstraat 33, 5101 BB, Dongen, (0162) 38 71 94, info@delooierij.nl.

Alle rechten voorbehouden © 2020

DANK AAN DE OPPERLOOIERS