Groepen

Gebruik onderstaand reserveringsformulier als u een reservering wil maken of informatie wenst over de mogelijkheden binnen DE LOOIERIJ met betrekking tot groepsarrangementen.

Nadat u het verstuurd heeft zullen wij trachten binnen vijf werkdagen met u contact op te nemen.

Geef s.v.p. in uw reservering aan met hoeveel mensen u ons museum wil bezoeken, op welke datum en hoe laat. Vergeet ook niet uw contactgegevens.

reservering

 

Rondleidingen

Museum DE LOOIERIJ is bij uitstek geschikt om in groepsverband te bezoeken. 

Rondleidingen zijn mogelijk tot 15 personen. Zijn er meer deelnemers dan wordt de groep opgesplitst. De rondleidingen volgen een chronologische route door het museum. Hiervoor is het nodig dat er minimaal een half uur tussen de start van verschillende groepen zit.

Naast de toegangsprijs bedraagt de bijdrage per gids € 30,00.

De wandeling en het bezoek aan de toren kunnen ook worden geboekt zonder een bezoek aan het museum.

Aanvraag voor rondleidingen dienen minimaal een week vooraf aangemeld te worden.

Regelmatig wordt er voor individuele betalende bezoekers een gratis rondleiding georganiseerd op een zondag om 14:00 uur. Hiervoor hoeft u zich vooraf niet aan te melden. Deze rondleidingen worden op de sociale media en op deze site aangekondigd.

Alle rondleidingen duren ongeveer een uur.

Wilt u iets bijzonders of maatwerk in combinatie met een rondleiding? We denken graag met u mee. Neem contact met ons op. (klik hier)

Rondleiding

   De leerroute (R1)

Een ervaren gids neemt u mee door het museum dat gehuisvest is een oude looierij uit 1890, een rijksmonument. U neemt een kijkje in het nathuis, de touwerij en op de droogzolder. De gids verhaalt u over de tijd van het ambachtelijk looien, een wezenlijk onderdeel van de Dongense samenleving in vooregaande eeuwen.

   Geschiedenis van Dongen (R2)

Op de bovenste etage van het museum is de exposite 'Van NUL tot NU'. Uw gids zal u aan de hand van een tiental geëxposeerde thema's meenemen door deze expositie. Het landschap is bepalend geweest voor de vestiging van mensen in onze streken. In eerste instantie waren dat mensen die hier tijdelijk neerstreken, maar wel sporen achterlieten. Langs de Donge ontwikkelde zich een blijvende gemeenschap. De expositie verhaalt onder meer over de eerste kerk van Dongen, de heren van Dongen, het vervoer, de middelen van bestaan, de schilders van Dongen, de broeders en zusters en we eindigen in de huidige tijd.

   Wandeling: Looiherinneringen (R3)

We nemen u graag mee naar buiten voor een wandeling. In de directie omgeving van het museum valt veel te vertellen en te zien over het looiverleden van Dongen. Voor vragen en aanvragen kunt u gebruik maken van het aanvraagformulier reserveringen.

   Bezoek aan de toren van de Oude Kerk (R4)

In dezelfde straat waar het museum staat bevindt zich de oudste kerk van Dongen. In de tweede kwart van de veertiende eeuw is men gestart met de bouw van deze kerk. Het was het eerste bakstenen kerkje met rieten dak in het dorp. Een korte wandeling door de Kerkstraat brengt u bij het huidige gebouw wat bestaat uit de toren, een gedeelte waar nu nog gekerkt wordt en één van de weinige kerkruïnes van Nederland, die nu dienst doet als evenementenlocatie.

reservering

Na ontvangst nemen wij uiterlijk binnen vijf werkdagen contact met u op.

 

Creatief met leer voor volwassenen

Wilt u niet alleen maar kijken en luisteren, dan heeft DE LOOIERIJ voor u het volgende aanbod aan creatieve activiteiten:

   Workshops € 30,00 p.p.

Onder leiding van onze medewerkers maakt u 1 van de volgende creaties. U kunt daarbij uw fantasie de vrije loop laten en zult zien dat dit leidt tot zeer creatieve ontwerpen.

U kunt kiezen uit de volgende ontwerpen, minimaal 4 deelnemers.

  • Deurstopper maken
  • Tablet tas maken 30 x 23 cm
  • Kussenhoes 40 x 40 cm

Crea Volwassen

Crea Volwassen

    Workshops € 40,00 p.p.

Onder leiding van onze medewerkers maakt u een unieke tas
Er is ook een speciale mannenworkshop waarbij een sloof wordt gemaakt 

De workshop duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur, minimaal 4 personen.

Crea Volwassen

Voor vragen en aanvragen kunt u gebruik maken van het aanvraagformulier reserveringen.

reservering

Na ontvangst nemen wij uiterlijk binnen vijf werkdagen contact met u op.

Arrangementen op maat

ArrangementLooierijWij vinden het een uitdaging om voor onze groepen bezoekers een arrangement op maat samen te stellen, passend bij de samenstelling van de groep of de gelegenheid van het bezoek.
Zo kunt u eens een andere invulling geven aan een verjaardag, een familiedag, een verenigingsuitje, een bedrijfsuitje enzovoort. We willen u erop attent maken dat zaken zoals bijvoorbeeld een lunch of gebak wel 3 dagen van tevoren door u besteld moeten worden.
Onderdeel van het arrangement is altijd een bezoek aan de museumtentoonstelling.

Het kan daarbij gaan om een bezoek van enkele uren of zelfs een hele dag.

U kunt uw bezoek aan het museum combineren met een rondleiding of een wandeling, een creatieve activiteit, een lunch (geheel op maat samen te stellen), koffie/thee met speciaal voor
DE LOOIERIJ ontwikkeld gebak: Un Boomke. U zegt het maar....
En wat denkt u van een gezellige nazit met een drankje en eventueel een hapje na uw bezoek aan het museum. Even lekker bijpraten!
Wilt u een hele dag doorbrengen in Dongen? Dan regelen wij voor u een 'Dongens programma'.
U kunt uw bezoek aan het museum uitbreiden met een van de recreatieve mogelijkheden in Dongen bijv. een bezoek aan de IJzertijdboerderij, kinderspeeltuin Pukkemuk, een gezellig diner of een overnachting in hotel of Bed and Breakfast, een creatieve ochtend of middag bij De Twee Handjes enzovoorts. Er zijn ook diverse wandel- en fietsroutes in en rondom Dongen.
Wij kunnen u hiervoor tips geven en vaak contacten voor u leggen.

Wilt u informatie of wilt u overleggen over een arrangement? Neem dan contact op met onze coördinator groepsbezoeken. Het liefst via onderstaand aanvraagformulier reserveringen. U wordt op korte termijn gebeld voor overleg of wij leggen per email contact met u.

reservering

Na ontvangst nemen wij binnen maximaal vijf werkdagen contact met u op.

Groepsactiviteiten Kinderen

Kinderen1

Voor groepen kinderen of voor kinderen die met volwassenen meekomen tijdens een groepsbezoek hebben wij diverse mogelijkheden:

   Kwiert actief

Speurtocht voor kinderen vanaf 10 jaar, plus werkboek en diploma 'leergezel' en je krijgt een glas ranja. Prijs p.p.: € 6,00 (excl. entree museum) vanaf 10 jaar, minimaal 6 deelnemers.

   Kwiert creatief

Kinderen kunnen deelnemen aan deze workshop. Er is een keuze uit het maken van een armbandje, tasje, beursje of place-mat. Onder leiding van onze medewerkers kun je een uur creatief bezig zijn, met als resultaat een zelfgemaakte ‘leer’ herinnering. De kinderen krijgen een glaasje ranja.

Prijs p.p. € 8,00 (excl. entree museum) vanaf 6 jaar, minimaal 6 deelnemers.

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

reservering

Na ontvangst nemen wij binnen twee werkdagen contact met u op.

Groepsbezoekknoptel

Actueel

Instaprondleiding 29 mei 2022

 

Regelmatig organiseert museum de Looierij instaprondleidingen voor individuele bezoekers. Een enthousiaste gids neemt u mee door het museum. U krijgt alles te horen over de tijd van het ambachtelijk looien, ooit een wezenlijk onderdeel van de Dongense samenleving. Ook de regio was van groot belang voor de ontwikkeling van het looien. Eikenbomen in de omgeving zorgden voor de looistof. Het water van de Donge was een essentieel onderdeel in het looiproces. Het museum is gehuisvest in een oude looierij uit 1890, een industrieel erfgoed. Na een bezoek aan het museum weet u precies hoe de werkzaamheden in een nathuis, een touwerij en een drooghuis ervoor zorgen dat het eindproduct, leer, zo verschrikkelijk mooi, duurzaam en veelzijdig is. 

De instaprondleidingen zijn gratis op vertoon van een geldig entreebewijs van DE LOOIERIJ.
Zondagmiddag 29 mei om 14.00 uur start de eerstvolgende instaprondleiding. De rondleidingen duren ongeveer 1 uur.

Museumkaart

Bent u in het bezit bent van een 'Museumkaart'; dan kunt u gratis museum
DE LOOIERIJ bezoeken.

 

Museumkaart2017

 

instagramg  facebookg  twitterg

Museum DE LOOIERIJ, Kerkstraat 33, 5101 BB, Dongen, (0162) 38 71 94, info@delooierij.nl.

Alle rechten voorbehouden © 2020

DANK AAN DE OPPERLOOIERS