Rondleidingen

Museum DE LOOIERIJ is bij uitstek geschikt om in groepsverband te bezoeken. 

Alle rondleidingen duren ongeveer een uur.

Rondleidingen zijn mogelijk tot 10 personen. Zijn er meer deelnemers dan wordt de groep opgesplitst. De rondleidingen volgen een chronologische route door het museum. Hiervoor is het nodig dat er minimaal een half uur tussen de start van verschillende groepen zit.

Naast de toegangsprijs bedraagt de bijdrage per gids € 25,00.

De wandeling en het bezoek aan de toren kunnen ook worden geboekt zonder een bezoek aan het museum.

Aanvraag voor rondleidingen dienen minimaal een week vooraf aangemeld te worden.

Regelmatig wordt er voor individuele betalende bezoekers een gratis rondleiding georganiseerd op een zondag om 14:00 uur. Hiervoor hoeft u zich vooraf niet aan te melden. Deze rondleidingen worden in de pers en op deze site aangekondigd.

Wilt u iets bijzonders of maatwerk in combinatie met een rondleiding? We denken graag met u mee. Neem contact met ons op. (klik hier)

20160502Rondleiders 2

   De leerroute (R1)

Een ervaren gids neemt u mee door het museum dat gehuisvest is een oude looierij uit 1890. U neemt een kijkje in het nathuis, de touwerij en op de droogzolder. De gids verhaalt u over de tijd van het ambachtelijk looien, een wezenlijk onderdeel van de Dongense samenleving in vorige eeuwen.

   Geschiedenis van Dongen (R2)

Op de bovenste etage van het museum is de exposite Van NUL tot NU. Uw gids zal u aan de hand van een tiental geëxposeerde thema's meenemen over deze expositie. Het landschap is bepalend geweest voor de vestiging van mensen in onze streken. In eerste instantie mensen die tijdelijk neerstreken, maar wel sporen achterlieten. Langs de Donge ontwikkelde zich een blijvende gemeenschap. De expositie verhaalt onder meer over de eerste kerk van Dongen, de heren van Dongen, het vervoer, de middelen van bestaan, de schilders van Dongen, de broeders en zusters en we eindigen in de huidige tijd.

   Wandeling: Looiherinneringen (R3)

We nemen u graag mee naar buiten voor een wandeling. In de directie omgeving van het museum valt veel te vertellen en te zien over het looiverleden van Dongen. Voor vragen en aanvragen kunt u gebruik maken van het aanvraagformulier reserveringen.

   Bezoek aan de toren van de Oude Kerk (R4)

In dezelfde straat waar het museum staat bevindt zich de oudste kerk van Dongen. In de tweede kwart van de veertiende eeuw is men gestart met de bouw van deze kerk. Het eerste bakstenen kerkje met rieten dak in het dorp. Een korte wandeling door de Kerkstraat brengt u bij het huidige gebouw wat bestaat uit de toren, een gedeelte waar nu nog gekerkt wordt en één van de weinige kerkruïnes van Nederland.

reservering

Na ontvangst nemen wij binnen twee werkdagen contact met u op.

 

Groepsbezoekknoptel

vrijwilligerskl

Coronaknop

Actueel

Museumkaart

Bent u in het bezit bent van een 'Museumkaart'; dan kunt u gratis museum
DE LOOIERIJ bezoeken.

 

Museumkaart2017

 

                         Museum DE LOOIERIJ, Kerkstraat 33, 5101 BB, Dongen, (0162) 38 71 94, info@delooierij.nl. 

                                                                                    Alle rechten voorbehouden © 2017

DANK AAN DE OPPERLOOIERS