Trouw- en fotolocatie DE LOOIERIJ

DE LOOIERIJ is één van de officiële trouwlocaties in Dongen. Afhankelijk van de grootte van het gezelschap en de wensen van het bruidspaar, is het mogelijk het burgerlijk huwelijk af te sluiten op het sfeervolle Kuipenveld (maximaal 50 zitplaatsen), in 't Nieuwe Nathuis waar steeds een andere expositie is (maximaal 20 zitplaatsen) of op de Droogzolder (maximaal 15 zitplaatsen).

Het afsluiten van het burgerlijk huwelijk standaard, dus zonder gebruik van horeca e.d. kent een basisprijs van: € 350,00 incl. BTW, (Gebruik locatie maximaal 2 klokuren bij uitsluitend inzegening en foto's/video maken).
Naast de huwelijksinzegening kan het museum ook een hapje, toast, lunch, drankje of een rondleiding verzorgen. In deze gevallen maakt DE LOOIERIJ een offerte op maat. 

Wanneer u interesse heeft, neem dan met behulp van onderstaande link contact met ons op. Geef hierbij uw contactgegevens op, dan zullen we zo spoedig mogelijk contact met u opnemen,

www.stijnrompa.nl DeLooierij Wedding

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Trouwfoto's

Wilt u uitsluitend een bruidsreportage maken in het museum? Dat kan.
Hierbij geldt geen beperking inzet betrekking tot de te fotograferen achtergronden van de verschillende exposities. Het eventueel verplaatsen van meubilair en dergelijke kan alleen in overleg met de museumleiding. In beginsel kan dit slechts bij hoge uitzondering.

Het principe is dat het museum tijdens de normale openingstijden niet zal worden gesloten omwille van de reportage. De kosten voor beeldrecht bedragen € 50,00 incl. BTW. Bruidsreportages buiten openingstijden zijn ook mogelijk. De kosten hiervan bedragen € 80,00 incl. BTW. 

Groepsbezoekknoptel

Actueel

Instaprondleiding 29 mei 2022

 

Regelmatig organiseert museum de Looierij instaprondleidingen voor individuele bezoekers. Een enthousiaste gids neemt u mee door het museum. U krijgt alles te horen over de tijd van het ambachtelijk looien, ooit een wezenlijk onderdeel van de Dongense samenleving. Ook de regio was van groot belang voor de ontwikkeling van het looien. Eikenbomen in de omgeving zorgden voor de looistof. Het water van de Donge was een essentieel onderdeel in het looiproces. Het museum is gehuisvest in een oude looierij uit 1890, een industrieel erfgoed. Na een bezoek aan het museum weet u precies hoe de werkzaamheden in een nathuis, een touwerij en een drooghuis ervoor zorgen dat het eindproduct, leer, zo verschrikkelijk mooi, duurzaam en veelzijdig is. 

De instaprondleidingen zijn gratis op vertoon van een geldig entreebewijs van DE LOOIERIJ.
Zondagmiddag 29 mei om 14.00 uur start de eerstvolgende instaprondleiding. De rondleidingen duren ongeveer 1 uur.

Museumkaart

Bent u in het bezit bent van een 'Museumkaart'; dan kunt u gratis museum
DE LOOIERIJ bezoeken.

 

Museumkaart2017

 

instagramg  facebookg  twitterg

Museum DE LOOIERIJ, Kerkstraat 33, 5101 BB, Dongen, (0162) 38 71 94, info@delooierij.nl.

Alle rechten voorbehouden © 2020

DANK AAN DE OPPERLOOIERS