Vrijwilligers

Binnen DE LOOIERIJ zijn een vijftigtal vrijwilligers actief. Het museum is geheel afhankelijk van de inzet van deze vrijwilligers. Een museum is een veelzijdig bedrijf en DE LOOIERIJ kan daarom altijd enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers gebruiken.
Het museum werkt met een beschreven vrijwilligersbeleid en met vrijwilligersovereenkomsten. Klik voor het beleid op het balkje "ORGANISATIE en dan op VRIJWILLIGERSBELEID"

Het werk binnen het museum kent vele facetten en daardoor is voor iedereen wel een taak te vinden die binnen de capaciteiten of mogelijkheden past.
Het werken bij DE LOOIERIJ biedt u, als vrijwilliger, naast een zeer leuke en nuttige vrijetijdsbesteding ook extra's. Jaarlijks wordt er een gezellige en leerzame vrijwilligersdag georganiseerd, u krijgt korting op artikelen uit de museumwinkel en u hebt inbreng in de sector waar u werkt.

Wij verwachten van een vrijwilliger een inzet van minimaal twee dagdelen per maand.

Wat voor soort vrijwilligerswerk kan DE LOOIERIJ bieden:


   Gastvrouw of gastheer

Tijdens de openingstijden is de gastvrouw of gastheer de vrijwilliger, die de gasten ontvangt, die gasten kan begeleiden in het museum, die barwerkzaamheden verricht en het aanbod van de museumwinkel verkoopt. Zij zijn het visitekaartje van het museum.

Voor deze functie zoeken we klantvriendelijke en servicegerichte mensen, die graag en goed met mensen omgaan.


   Rondleider

Bent u geïnteresseerd in wat het museum aan kennis biedt en wilt u dit uitdragen aan onze gasten, dan zou u wellicht als rondleider uw vrijwilligerstaak bij DE LOOIERIJ kunnen vervullen. Bent u een goede verteller, een feitenverzamelaar en kunt u goed omgaan met mensen, dan is deze functie wellicht iets voor u. Voordat u als rondleider aan de slag kan, krijgt u een opleiding en er vinden regelmatig coaching- gesprekken plaats.
Het belangrijkste thema in DE LOOIERIJ is natuurlijk het leerlooiproces, zoals dit de vorige eeuw in Dongen werd uitgevoerd. Maar ook vertellen we onze gasten graag over de geschiedenis van Dongen, van Nul tot Nu. Voelt u zich aangetrokken om rondleider te worden in en om het museum, dan kunt u zich als vrijwilliger aanmelden.


   Collectiebeheerder

Het museum DE LOOIERIJ heeft een depot in Oosterhout, waar voornamelijk de voormalige elektriciteitscollectie is ondergebracht. De administratie na de verhuizing moet nog op orde worden gebracht en ook zijn we op zoek naar mensen die achtergronden van onze collectie willen onderzoeken. Ben je iemand die graag nauwgezet werkt en kwaliteit wil leveren maar daarbij niet op de voorgrond wil treden, dan kunt u als vrijwilliger uw capaciteiten inzetten als collectiebeheerder.


   Onderhoudslieden

Het museum is gevestigd in een 19e eeuw Rijksmonument. Dit vergt het nodige, zorgvuldige onderhoud. Voor onderhoudswerkzaamheden is een werkploeg actief, die wekelijks klusjes uitvoert, maar ook wijzigingen in de tentoonstellingen mee helpt aanpassen. Hiervoor zijn vakkundige mensen nodig, die liefde hebben voor het erfgoed, handig en secuur zijn. Bent u iemand met dergelijke eigenschappen en zoekt u een mooie vrijetijdsbesteding waar u uw kwaliteiten kwijt kunt, dan kun u bij ons terecht.


   Public Relations

De kunst voor ons als museum is om bekend te worden en te blijven. Dus als public relations jouw sterke kant is, je ideeën hebt over de wijze waarop we ons bekend kunnen maken en dit mee wil helpen uitvoeren, dan is dit werk mogelijk iets voor jou.


Heb je interesse in één van deze vrijwilligersfuncties? Wil je graag kennis nemen van beleidsstukken en/of overeenkomst? Neem contact op met Liesbeth Martens

Groepsbezoekknoptel

Actueel

Museumkaart

Bent u in het bezit bent van een 'Museumkaart'; dan kunt u gratis museum
DE LOOIERIJ bezoeken.

 

Museumkaart2017

 

                         Museum DE LOOIERIJ, Kerkstraat 33, 5101 BB, Dongen, (0162) 38 71 94, info@delooierij.nl. 

                                                                                    Alle rechten voorbehouden © 2017

DANK AAN DE OPPERLOOIERS