Museum De Looierij in Dongen is op zoek naar een nieuwe penningmeester! (vrijwillig)

Het meest complete leerlooierijmuseum van Nederland staat in Dongen. De Looierij, gevestigd in een rijksmonumentale oude leerlooierij uit 1890 is in 2011 omgevormd tot een serieus museum.

Het geregistreerde museum draait geheel op de inzet van ruim 55 vrijwilligers. De sfeer is gemoedelijk en het museum staat er goed voor.

De penningmeester gaat werken met een geautomatiseerd administratiesysteem, wat overigens nog wel in de kinderschoenen staat. Hij/Zij is verantwoordelijk voor het bijhouden van de financiële administratie en een aantal kleine administraties zoals de Museumkaart, BTW en de toegang. De werkbelasting is ongeveer twee uur per week.

De penningmeester gaat deel uitmaken van het bestuur van de stichting Museum De Looierij en stichting Vrienden van Museum De Looierij. Het stichtingsbestuur van De Looierij vergadert één keer per maand en het vriendenbestuur eens per kwartaal.

Ben jij geïnteresseerd in deze vrijwilligersfunctie of wil je meer informatie? Je kunt reageren door te mailen naar info@delooierij.nl. Daarna zullen we snel telefonisch contact opnemen.

Bestuur Stichting Museum De Looierij/ Vrienden van Museum De Looierij
Kerkstraat 33
5101 BB Dongen