Vrienden van het museum

Om DE LOOIERIJ in stand te houden, blijvend te kunnen ontwikkelen en de bezoeker te kunnen verrassen in een mooi, prettig en kwalitatief goed museum, zijn vele Vrienden nodig. Daarom hebben de Vrienden een ‘Vriendensysteem’ ontworpen waarbinnen iedereen zijn plek kan vinden. Vrienden hebben altijd gratis toegang en blijven uiteraard goed van de zaken op de hoogte. En nog meer: zie daarvoor het Looiersgilde.

Wie DE LOOIERIJ steunt, steunt dus ook:

  • Het behoud van een mooi stuk erfgoed in Dongen.
  • De ontwikkeling van een educatief programma voor alle primair en secundair onderwijs.
  • Culturele gezelligheid
  • De mogelijkheid om wisseltentoonstellingen te organiseren in Dongen
  • Een mooi stuk recreatie en verhoging van de aantrekkelijkheid voor toerisme in Dongen
  • Tientallen vrijwilligers die zich daarvoor inspannen

Vrienden zijn essentieel. Iedereen heeft vrienden nodig. Wij -als museum- ook.

Daarom vragen wij je om Vriend van de Looierij te worden. Je steunt dan ons museum. Met jouw hulp kunnen er speciale tentoonstellingen georganiseerd worden en bijzondere activiteiten plaatsvinden of het museum naar een hoger plan brengen..

Natuurlijk is deze vriendschap wederzijds. We doen er wat voor terug. Zo krijg je gratis toegang tot het museum, word je op de hoogte gehouden van de programmering en uitgenodigd bij bijzondere gebeurtenissen.

Alle Vrienden krijgen een uitnodiging bij wisseltentoonstellingen en worden per categorie vernoemd op het naambord in het museumcafé.

Stichting Vrienden van museum DE LOOIERIJ is een culturele ANBI-instelling, waardoor uw schenking een fiscaal voordeel oplevert, en nog meer als u zich voor minimaal 5 jaar verbindt als vriend,

We maken u er ook op attent dat De Vrienden een ANBI status heeft en uw donaties fiscaal interessant kunnen worden verrekend.

Particulieren mogen in hun aangifte inkomstenbelasting een gift aan De Vrienden vermenigvuldigen met 1,25 en als gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van een dergelijke gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.
In het geval dat u van plan bent minimaal 5 jaar ons een schenking te doen, dan kunt u een schenkingsovereenkomst afsluiten, waarmee de fiscale drempel (1% drempelinkomen) niet van toepassing is. Deze schenkingsovereenkomst kunt u opvragen bij de penningmeester via penningmeester.vrienden@delooierij.nl.

Wil je Vriend worden en DE LOOIERIJ steunen? Mail je adres en/of telefoonnummer naar secretaris.vrienden@delooierij.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Of nog simpeler: druk op onderstaande knop en meld je aan via het aanmeldingsformulier.

Vriend worden

 

Het Looiersgilde (jaarbedragen)

Alle vrienden ontvangen een digitale nieuwsbrief en worden jaarlijks uitgenodigd op de Nieuwjaarsbijeenkomst en op de door het bestuur georganiseerde jaarlijkse culturele activiteit.

 
LOOIER Vanaf € 25,- (minimum)
Vriendenpas voor twee personen.
LOOIER BRONS Vanaf € 50,-
Vriendenpas voor twee personen en twee eenmalige toegangskaarten
LOOIER ZILVER Vanaf € 100,-
Vriendenpas voor twee personen en vier eenmalige toegangskaarten
LOOIER GOUD Vanaf € 250,-
Vriendenpas voor twee personen en acht eenmalige toegangskaarten
LOOIMEESTER Vanaf € 500,-
Vriendenpas voor twee personen en tien eenmalige toegangskaarten
OPPERLOOIER Vanaf € 1.500,-
Maatwerkovereenkomst; nader vast te stellen

Nieuwsbrief museum de Looierij

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

© De Looierij 2023