Wandeling langs het Dongense leerverleden

Op zondag 28 juli van 14 tot 15 uur organiseert Museum De Looierij weer een wandeling voor de individuele bezoeker. Een ervaren gids wandelt dan langs het erfgoed van het Dongense leerverleden. De wandeling start bij Museum De Looierij en gaat verder door de Kerkstraat, Heuvelstraat en Heuvel.

Dongen stond lange tijd bekend om het maken van leer en de vele leerlooierijen. Veel hiervan is inmiddels verdwenen, maar opmerkelijk veel is nog steeds zichtbaar in het straatbeeld. Op deze wandeling zie je waar het leer ooit werd gemaakt en ook wat er tegenwoordig in deze gebouwen gebeurd. We wandelen langs voormalige fabrikantenvilla’s en het riviertje de Donge dat onmisbaar was voor de leerlooierijen.

We lopen door het oudste gedeelte van Dongen, waar het dorp ooit ontstond en je hoort verhalen over kleurrijke bewoners uit het verleden, zoals Kroeta, de Broeders van Dongen en “De Schrik van de Baronie”.

De wandeling start zondag 28 juli om 14 uur in Museum De Looierij. Je kunt je opgeven via info@delooierij.nl. De wandeling kost 2 euro per persoon.