Wisseltentoonstelling Belle Esposito

Een reis door de ontwikkelingen en ontdekkingen van twee heel verschillende  kunstzinnige  vrouwen. Met elk een bijzondere  ambacht en met elk een paar gouden handjes.
Even voorstellen:  Carla van Belle, uit een geslacht van Dongense leerlooiers,  heeft na de PABO en de opleiding tot docent textiele Werkvormen  het vilten en Ecoprinten ontdekt. Het Ecoprinten op leer met bladeren die de natuurlijke looistoftannine bevatten, was de volgende stap. Carla heeft eerder geëxposeerd op regionale en nationale kunstdagen, Textielfestival, Spring is in the Artfair, de ViltKontaktGroep en de Floriade.

Patricia Esposito komt uit een heel ander hoek. Zij is  begonnen als drama- en theaterdocente. Door het bezoeken van Italiaanse Commedia del Artevoorstellingen raakte zij gefascineerd door de transformatie die acteurs ondergaan, als zij  maskers dragen. Haar uitgangspunt is het creëren van eigen, nieuwe karakters door middel van half-maskers. Leer is daarvoor een supermooi materiaal! Patricia heeft onder andere maskers gemaakt voor een Griekse acteur en een mascotte voor de Maskerade in de stad Brielle. Dus leer met Karakter!

Museum de Looierij is er trots op om eens  andere toepassingen van leer te kunnen laten zien.
Vanaf 29 november  tot/met 17 maart 2024 exposeren beide vrouwen in de  expositieruimte van Museum deLooierij.
Toegang expositie is gratis.