Wisseltentoonstelling Kunstenaarscollectief Vrouw Muskens

Het kunstenaarscollectief Vrouw Muskens exposeert vanaf 30 januari t/m 26 maart aanstaande in het museum de Looierij in Dongen. Het collectief, bestaande uit Niels Ballemans, Stijn Rompa en Judith Kuijpers, is gevestigd op de eerste verdieping van de voormalige leerlooierij op het Heuvelpark in Dongen. Gedrieën bezigen zij totaal verschillende kunststijlen (qua materiaal, techniek en concept keuze), wat zal leiden tot een zeer gevarieerde expositie. Wees welkom in het museum om kennis te maken met hun werk.  Je kunt deze expositie tijdens de openingsuren van het museum gratis bezoeken.

Daarnaast organiseert Vrouw Muskens in samenwerking met GGz Breburg een gastatelier. Zoals in de 19eeuw, kunstenaars verbleven in de herberg van Vrouw Muskens, biedt nu dit gastatelier ruimte en tijd voor hedendaagse kunstenaars om zich te wijden aan hun eigen praktijk en zich te laten inspireren door wat Dongen te bieden heeft. Hiermee is ‘de herberg’ voortdurend groeiende en ontstaat er een levendige werkplaats waar op informele wijze ideeën, kennis en praktijk gedeeld worden.

Op zondag 26 februari nodigen wij je graag uit voor een wandeling richting de ateliers van het kunstenaarscollectief hierbij zal er een toelichting gegeven worden over het project en de herkomst van de naam ‘Vrouw Muskens’. Dit evenement start in museum de Looierij.

Meld je aan voor dit gratis evenement via info@delooierij.nl. Vermeld in deze mail of je om 13.30 of 15.00 wilt starten en met hoeveel personen je aanwezig zult zijn.

Wij zien je graag 26 februari in Museum De Looierij!