Educatie

Museum DE LOOIERIJ heeft voor het primair onderwijs educatiemogelijkheden in groepsverband. Onderstaand tref je de mogelijkheden aan.

Primair onderwijs

 

Groepen 3 en 4:

Op school worden de kinderen voorbereid op hun bezoek aan het museum. Er wordt ingegaan op de gedragsregels die gelden in een museum. En kinderen maken kennis met het product leer. Op een wijze die past bij het niveau van deze groepen. Door hun zintuigen te gebruiken komen ze al veel te weten over leer. Hoe ruikt het, hoe voelt het, wat wordt er allemaal van gemaakt. Hiervoor zijn speciale materialen ontwikkeld zoals voeldozen en foto-opdrachten. Het programma is ontwikkeld door de cultuurambtenaar van de gemeente Dongen en de werkgroep Educatie Basisonderwijs.

Museumschatjes

Museum de Looierij krijgt jaarlijks veel scholen op bezoek in het kader van de museumschatjes.(Erfgoed Brabant)  Binnen het onderwijsproject Museumschatjes gaan basisschoolleerlingen van groep 5 t/m 8 in klassikaal verband naar een museum. Aan de hand van het lesmateriaal wordt op school het museumbezoek voorbereid. Wat is erfgoed? Waarom is het belangrijk om dingen te bewaren? Vervolgens gaan de leerlingen op zoek naar de waarde van museumschatten.

Nieuwsbrief museum de Looierij

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

© De Looierij 2023