Wandelingen

Naast rondleidingen in het museum heb je ook de mogelijkheid om een wandeling te maken in de omgeving van het museum. We bieden twee varianten aan: een wandeling met als hoofdthema “looiherinneringen’ en een wandeling waarin de geschiedenis van Dongen centraal staat.

Gebruik het reserveringsformulier om deze wandeling onder begeleiding te boeken. De kosten bedragen €30,00 voor de rondleider. De wandelingen duren ongeveer een uur.  Het is uiteraard ook mogelijk een wandeling te combineren met een bezoek aan het museum, zelfs buiten standaard openingstijden om.

Wandeling reserveren

Looiherinneringen

De Kerkstraat en haar directe omgeving is in het verleden een belangrijke straat geweest met betrekking tot looien en schoenen maken. Je treft er nog veel sporen aan van dit looi- en schoenmakersverleden van Dongen.

Onder begeleiding van een rondleider kun je een wandeling maken door de directe omgeving van het museum, waarbij de rondleider je de herinneringen aan het looi- en schoenmakersverleden van Dongen onder de aandacht brengt.

Headerfoto:
Fotograaf: Wies van Leeuwen (Provincie Noord Brabant)
Auteursrechthouder: Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC)
Identificatienummer: PNB00101525
Datering: 01-01-1985

Geschiedkundige wandeling inclusief Bezoek aan de toren van de Oude Kerk

De Kerkstraat staat aan de basis van de geschiedenis van Dongen. Je treft er nog veel sporen aan van het looi- en schoenmakersverleden van Dongen en aan het begin van de straat staat de oude kerk met haar middeleeuwse toren. In de tweede kwart van de veertiende eeuw is men gestart met de bouw van deze kerk. Het was het eerste bakstenen kerkje met rieten dak in het dorp.

Onder begeleiding van een rondleider kun je een wandeling maken in de omgeving van het museum de oudste geschiedenis van Dongen wordt verteld en getoond en kun je een bezoek brengen aan de toren van de oude kerk: een toren die letterlijk altijd los heeft gestaan van de kerk en diverse functies heeft gehad in het verleden.

De oude kerk bestaat uit de toren, een gedeelte waar nu nog gekerkt wordt en één van de weinige kerkruïnes van Nederland, die nu ook ingezet wordt als evenementenlocatie.

Nieuwsbrief museum de Looierij

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

© De Looierij 2023