Wisseltentoonstelling

Naast de vaste exposities “De Leerroute” en “Van Nul tot Nu” kun je de wisseltentoonstelling bezoeken. De wisseltentoonstelling is gratis toegankelijk en wordt geëxposeerd in het ‘Nieuwe Nathuis’, de eerste ruimte die je treft na het verlaten van het museumcafé.
Het aanbod wat betreft wisseltentoonstellingen is heel divers. In het verleden zijn er kunstexposities geweest, maar ook maatschappelijke en geschiedkundige onderwerpen kunnen aan de orde komen. De bedoeling is dat met een frequentie van 3-5 maanden een expositie wordt gewisseld. Het museum tracht hoe langer hoe meer interactie met het publiek te gaan bewerkstelligen in vervolgexposities.

OPNIEUW KAN IEDEREEN WEER EEN TENTOONSTELLING BEZOEKEN IN MUSEUM DE LOOIERIJ.

Op zondag 23 april opende burgemeester Starmans van Dongen officieel de wisseltentoonstelling: familie van hout. Met trots exposeren de kunstenaars Nel Donkers en Ton Bressers hun kunstwerken gedurende een periode van 6 maanden.

 

DE KUNSTENAARS

Nel Donkers volgde een opleiding tot lerares economie.

De snel veranderende maatschappelijke opvattingen en overtuigingen deden haar besluiten een andere weg in te slaan: ze ging rechten studeren. Hierdoor kon ze de maatschappelijke veranderingen beter leren kennen. Tijdens haar studie maakte zij kennis met de filosoof Emmanuel Levinas. Zijn denken bracht haar tot de keuze om kunstenares te worden. Nel is als schilder autodidact en heeft ook vele exposities met grafiek en textiel op haar naam staan.

 

Ton Bressers

Ton wilde op zijn veertiende graag meubelmaker worden. Hij werd echter niet toegelaten tot deze opleiding. Dit hem deed besluiten om timmerman te worden. Ook dan was hij met hout bezig. Ton volgde een opleiding tot timmerman, maar eindigde zijn werkzame leven als meubelstoffeerder. Hij runde samen met zijn vrouw gedurende 26 jaar een eigen bedrijf en wilde maar een ding hierna: beeldhouwen in hout. Inmiddels heeft hij bijna 70 beelden gemaakt van vele soorten hout.

Ton gaat op onderstaande data in het museum een demonstratie geven:

Zaterdag 6  mei Donderdag 11 mei Zaterdag 20 mei
Zondag 21 mei Donderdag 25 mei Zaterdag 3 juni
Donderdag 8 juni Zondag 11 juni Zaterdag 17 juni
Donderdag 22 juni Zondag 25 juni Zaterdag 1 juli
Donderdag 6 juli Zaterdag 15 juli Donderdag 20 juli
Zondag 23 juli Zaterdag 29 juli Donderdag 3 augustus
Zaterdag 12 augustus Donderdag 17  augustus Zondag 20 augustus
Zaterdag 26 augustus Donderdag 31 augustus Zaterdag 9 september
Donderdag 21 september Zondag 24 september Zaterdag 30 september
Donderdag 5  oktober Zaterdag 14 oktober Zondag 15 oktober

WANNEER TE ZIEN

De tentoonstelling is te zien tot 15 oktober van woensdag t/m zondag gedurende de openingstijden van 13:00 tot 17:00 uur.

 

WAAR?

Museum De Looierij is gevestigd in de Kerkstraat 33 in Dongen en is tevens bereikbaar onder telefoonnummer 0162- 387194.

 

WAT BIEDT HET MUSEUM NOG MEER?

Wist u dat het museum café ook geschikt is voor een groepsuitje, het vieren van een verjaardag, jubileum of ieder andere gelegenheid.

Nieuwsbrief museum de Looierij

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

© De Looierij 2023