Wisseltentoonstelling

Naast de vaste exposities “De Leerroute” en “Van Nul tot Nu” kun je de wisseltentoonstelling bezoeken. De wisseltentoonstelling is gratis toegankelijk en wordt geëxposeerd in het ‘Nieuwe Nathuis’, de eerste ruimte die je treft na het verlaten van het museumcafé.
Het aanbod wat betreft wisseltentoonstellingen is heel divers. In het verleden zijn er kunstexposities geweest, maar ook maatschappelijke en geschiedkundige onderwerpen kunnen aan de orde komen. De bedoeling is dat met een frequentie van 3-5 maanden een expositie wordt gewisseld. Het museum tracht hoe langer hoe meer interactie met het publiek te gaan bewerkstelligen in vervolgexposities.

Vanaf 13 augustus: Nieuwe wisseltentoonstelling Wat een portret!

Portretten gemaakt door Frans Peeters en een selectie van ingebrachte portretten door Dongenaren.

De nieuwe wisseltentoonstelling in Museum De Looierij heeft als onderwerp portretten. Portretten zijn er in alle soorten en maten en van alle tijden. En er is een grote diversiteit aan portretten te zien in deze tentoonstelling. Allereerst zijn er portretten geschilderd door Frans Peeters. In 1922 startte de vader van Frans het schildersbedrijf Peeters, in de Sint Josephstraat. Vader Peeters was naast huisschilder een fervent kunstschilder en zoon Frans heeft daar, naar eigen zeggen, “wel een tik van meegekregen”.

In plaats van het bedrijf over te nemen werd Frans leraar schilderen aan de Streekschool in ’s Hertogenbosch. Pas na zijn pensioen volgde Frans een opleiding aan de Gemeentelijke Academie voor Schone Kunsten en een specialisatie van twee jaar in Portret en Model. Inmiddels zijn we vele
honderden portretten verder en geven we in deze tentoonstelling een overzicht van werken waarvan Frans vindt; “dat kan er goed mee door”.

Een oproep aan Dongenaren voor het inleveren van een door hen geschilderd portret leverde een keur aan portretten op. Ook deze portretten worden tentoongesteld in deze expositie. Mocht u na het zien van al deze portretten zelf aan de slag willen, dan kan dat ook. U kunt een eigen portret van leer maken aan onze werktafel. Er liggen materialen en voorbeelden klaar.

We nodigen u van harte uit om deze tentoonstelling te komen bekijken en beleven. De tentoonstelling ‘Wat een portret!’ is tijdens de openingstijden van het museum gratis te bekijken.

close

Nieuwsbrief museum de Looierij

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

© De Looierij 2022