Wisseltentoonstelling

Naast de vaste exposities “De Leerroute” en “Van Nul tot Nu” kun je de wisseltentoonstelling bezoeken. De wisseltentoonstelling is gratis toegankelijk en wordt geëxposeerd in het ‘Nieuwe Nathuis’, de eerste ruimte die je treft na het verlaten van het museumcafé.
Het aanbod wat betreft wisseltentoonstellingen is heel divers. In het verleden zijn er kunstexposities geweest, maar ook maatschappelijke en geschiedkundige onderwerpen kunnen aan de orde komen. De bedoeling is dat met een frequentie van 3-5 maanden een expositie wordt gewisseld. Het museum tracht hoe langer hoe meer interactie met het publiek te gaan bewerkstelligen in vervolgexposities.

OPNIEUW KAN IEDEREEN WEER EEN TENTOONSTELLING BEZOEKEN IN MUSEUM DE LOOIERIJ.

De  nieuwe wisseltentoonstelling “Natuurlijk verbonden” is vanaf 19 april 2024 tijdens de openingstijden van het museum gratis te bezoeken. Voor deze tentoonstelling hebben we twee kunstenaars uitgenodigd die samen een tentoonstelling maken.

 

Activiteiten tijdens tentoonstelling Natuurlijk Verbonden.

Op zondag 9 juni worden gedichten van Klaas en Conny voorgedragen. Wil je ook een gedicht van Klaas of van jezelf voordragen? Meld dat dan via info@connymahieu.nl

DE KUNSTENAARS

Conny Mahieu

Verlangen naar een natuurlijker manier van leven

Conny (Waalwijk 1956) is bij toeval in Dongen gaan wonen. Zij vond atelierruimte hier toen zij een avondopleiding op de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg volgde. Vanaf haar eindexamen(1991) exposeerde Conny bijna jaarlijks zowel met beelden als schilderijen. Ze werkte ook in opdracht, o.a. het monument voor doodgeboren en niet levensvatbare kinderen op begraafplaats de Kremer. Nu werkt ze aan zo’n monument voor de begraafplaats in s Gravenmoer.

“Ik ben overal heel spontaan ingedoken en zoek het materiaal dat past bij wat ik tot uitdrukking wil brengen. Klei, glas of hout. Ik schilder met eitempera en olieverf. Wat ik gemeen had met Klaas, was het verlangen naar een veel natuurlijker manier van leven.”

Klaas Hofman

Heldere schoonheid

Klaas (Winschoten 1949-2023) was onderwijzer en gymleraar en heeft altijd een fascinatie voor bewegen gehad. Hij schreef veel gedichten en is later ook gaan schilderen. In het gedichtenbundeltje ‘Gekleurde woorden’, zocht hij schilderijen bij de teksten. Hij volgde een opleiding voor creatieve en persoonlijke processen.

Hij werkte vanuit zijn gevoel, met verf en paletmes. “Klaas had een totaal eigen manier van werken. Hij wist wat hij wilde, en het is ongelooflijk hoe helder hij zijn werk hield. Hij zocht schoonheid, maar er zit ook een zwaardere kant in. Hij deelde zijn werk graag met de kijkers.”

Klaas en Conny hebben samen eerder geëxposeerd, onder andere in de Stadsgalerie in Breda, en in hun eigen galerie. Beide kunstenaars deden veel met muziek, beweging en zingen. “Samen zingen met anderen, dan ontstaat er iets moois”.

WANNEER TE ZIEN

De tentoonstelling is te zien van 19 april tot en met 13 oktober 2024 van woensdag t/m zondag gedurende de openingstijden van 13:00 tot 17:00 uur.

WAAR?

Museum De Looierij is gevestigd in de Kerkstraat 33 in Dongen en is tevens bereikbaar onder telefoonnummer 0162- 387194.

WAT BIEDT HET MUSEUM NOG MEER?

Wist u dat het museum café ook geschikt is voor een groepsuitje, het vieren van een verjaardag, jubileum of ieder andere gelegenheid.

Nieuwsbrief museum de Looierij

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

© De Looierij 2023